top of page

OVER EMBODIED PRESENCE

Embodied Presence gaat letterlijk over aanwezig zijn in je lichaam. Ons lichaam slaat herinneringen aan traumatische ervaringen en conditioneringen op en hier leer je om die opgeslagen ervaringen los te laten. Zo wordt je leven weer lichter, vrijer, meer ontspannen en tegelijkertijd vervullend.

Al sinds 2012 ondersteunt Embodied Presence cliënten om meer in balans en harmonie te leven. Veel van ons werk gaat over de balans tussen het Masculiene en Feminiene in jezelf en in je relaties zowel privé als op werk. Dat is de ultieme dualiteit waarmee we hier in ons leven te maken hebben.  

We bereiken diepe transformaties in een relatief korte maar effectieve periode met mensen die vaak al jaren tevergeefs allerlei hulp, coaching en therapie hebben gevolgd. 

Grassy Mountains_edited.jpg
IMG_E9481.JPG

MARCUS

"Waar je steeds naar zoekt is al de hele tijd hier aanwezig, pal voor je neus, alleen staan je gedachten, emoties en verhalen dat besef in de weg. Als we samen open, moedig, vriendelijk en vooral eerlijk naar je gedrag, je patronen, gedachten en emoties kijken, word je je gewaar dat alles wat niet echt dienend voor je is - wat niet in lijn is met jouw diepste Zijn en waarheid - vanzelf wegvalt. Dit gebeurt als je in je lichaam bent: je ware zelf toont zich. Ik nodig je uit om samen dit proces van 'allowing' mee te maken, in Embodied Presence. Je verbindt je met je ware zelf, keert terug naar je essentie en laat alle onechtheid en aangeleerde trucs los".

Mijn levenspaden voerden vanaf 1969 in deze projectie langs relaties, vaderschap, scheiding en verlies, rouw en rijkdom, corporate banen als projectontwikkelaar en consultant voor organisaties in de publieke en private sector. Ik studeerde bestuurskunde en A&O psychologie. Sinds 2012 ben ik actief als coach, trauma- en relatietherapeut met een schare aan opleidingen van systemisch werk (bij Phoenix), HSP begeleiding (by EszenzZ), tantra en Sexual Alchemy, Baarmoeder en Rebirthing sessies, werken met Vanished twins (alleen geboren tweelingen) tot diverse opleidingen  energetisch werk. Ik ben een Generator 3/6 profiel in Human Design. Ik werk als Mentor, Energy Guide en Alchemist: uniting polarity.  

Reviews

Screenshot 2022-12-05 12.38_edited.jpg

Al sinds mijn tienerjaren ben ik een ‘seeker of truth’ geweest…

Het bekende kronkelpad leidde via yoga, zelfonderzoek en vooral veel gepieker over zingeving, langs allerlei wegen en ervaringen. 

 

Door ‘toeval’ leidde dat pad ook langs de praktijk van Marcus. Een inspirerende samenwerking volgde: In rap tempo vielen er vele kwartjes en herstelde de verbinding hoofd-hart-buik. 

 

Ook leerde ik hoe het nou ècht zat met de innerlijke Man-Vrouw-delen. En hoe deze te integreren. 

 

Na het traject en de Aya Experience:

- Ervaar ik een gevoel van hernieuwde vrijheid en blijheid (contentment).

- Heb ik geleerd te verzachten, waarna ik gek genoeg mijn innerlijke kracht hervond.

[Lees deze review van Marleen verder in de volgende kolom]

 

Screenshot 2022-12-05 12.38_edited.jpg

[vervolg Marleen:]
(Die kracht was ik volledig kwijtgeraakt, doordat ik jarenlang in vechtmodus stond en burnout raakte).
- Realiseer er ik me (weer) wie ik ben, waar ik sta en waar ik naartoe beweeg.

- Heb ik vertrouwen in mijzelf en het leven ongeacht de turbulentie die zich afspeelt in de buitenwereld.

- Ben ik me gewaar van het nu, en dan vooral de helderheid van deze ervaring.

- Realiseer ik me dat ik niets hoef te doen, te veranderen, of doelen hoef na te jagen. Alles is. Deze realisatie ervaar ik als een combinatie van innerlijke vrede en puur geluk.

 

Lieve Marcus, dank je wel voor shining your light. De batterij van mijn zaklantaarn is met behulp van jouw licht weer opgeladen en ik kan mijn weg verlicht vervolgen. For that I’m truely grateful. 

 

Marleen 53 jaar
Yoga therapeut

Screenshot 2022-12-05 12.38_edited.jpg

Ik heb aan Marcus hulp gevraagd bij het verwerken van oud trauma en het doorgronden van oude patronen en gedachtes waardoor heling plaats heeft kunnen vinden. De sexueel overschrijdende ervaringen in mijn puberteit waren maar gedeeltelijk de oorsprong van mijn klachten. Ik had me best goed geweerd toen, maar er opende zich tijdens onze sessies een oude laag familie trauma van misbruik op een Katholiek Seminarie. Met vernieuwde inzichten en met minder last op mijn schouders ging ik na de sessies weer naar huis. Marcus staat met twee voeten op de grond, is rustig en bezit heel veel kennis waardoor ik veel vertrouwen in hem heb en mezelf over kon geven tijdens de sessies.

 

Dankjewel!

Yvonne uit Breda, 49 jaar

Lifestyle coach, natuurgeneeskundig therapeut en Yogadocent

bottom of page